Steden en dorpen

Den Haag

De hofstad van Nederland. Den Haag is het politieke middelpunt van het land en bovendien de woonplaats van onze koning. Daarnaast is het ook vooral een leuke stad om doorheen te struinen: gevarieerde winkeltjes, gezellige pleinen vol met restaurantjes en cafeetjes en leuke musea, zoals Escher in het Paleis en Panorama Mesdag. Daarnaast kunt u heerlijk uitwaaien op het strand van Scheveningen en Kijkduin.

 

Delft

Het karakteristieke Delft met de leuke straatjes en grachten is ook zeker de moeite waard voor een bezoek. In de historische binnenstad vindt u een tal van leuke eetgelegenheden, winkeltjes, musea en verschillende markten, zoals de antiekmarkt en bloemenmarkt. Vanaf de boerderij is Delft perfect te bereiken met de fiets.

 

Rotterdam

De grootste haven van Europa vindt u in Rotterdam. Bekijk de imposante schepen of laat u rondleiden door de verschillende havengebieden. Ook vindt u een tal van leuke restaurants en uitgaansgelegenheden in het havengebied, zoals Hotel New York en het uitgaansgebied ‘De Oude Haven’. Daarnaast vindt u in de stad  vele winkeltjes en musea, zoals De Kunsthal en Booijmans van Beuningen. Voor de kinderen is een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp zeker een aanrader. 

 

   

 

Midden-Delfland

Boerderij Dichtbij bevindt zich op de grens van het gebied Midden-Delfland. In deze gemeente vindt u vele leuke, karakteristieke dorpen en mooie groene polders en wateren. Dit gebied is perfect voor prachtige wandelingen, fietstochten en boottochten. Aangrenzend aan Midden-Delfland vindt u onder andere de plaatsen Maassluis en Vlaardingen.

Ook daar vindt u prachtige polders en historische centra.  

 

Westland

Gemeente Westland staat ook wel bekend als de kweektuin van Nederland. Hier worden verschillende groente- en fruitsoorten geteeld in de vele kassen die het Westland rijk is. Wilt u tijdens uw verblijf kennis maken met het agrarische leven in het Westland, maak dan bijvoorbeeld een georganiseerde fietstocht met ‘BakkieFietsen’ langs de kwekerijen en verzamel uw eigen groente, bezoek een historische druiventuinderij of laat u rondleiden door de bloemenveiling FloraHolland. Daarnaast zijn er voldoende recreatiemogelijkheden in het Westland en kunt u uitwaaien op een van de stranden. 

Facebook