In de media

Overzicht: 

Boerderij Dichtbij in het Beleef Westland magazine (maart 2014)

Boerderij Dichtbij in de Midden-Delflandkrant (maart 2014)

Boerderij Dichtbij in het AD Westland (23 maart 2013)

Boerderij Dichtbij in Het Hele Westland (14 november 2012)

Boerderij Dichtbij op de WOS (mei 2012)

Boerderij Dichtbij in het AD Westland (1 oktober 2011)

Boerderij Dichtbij in Het Hele Westland (21 september 2011)

Boerderij Dichtbij in het AD Westland (27 juni 2011)

Boerderij Dichtbij in het AD Westland (11 augustus 2010)

 

Boerderij Dichtbij in het Beleef Westland magazine

maart 2014

 

Boerderij Dichtbij staat in het Beleef Westland magazine

 

Boerderij Dichtbij: vervelen is onmogelijk

 

‘Kom gewoon eens kijken’, is de standaard reactie van Leo van Adrichem als mensen twijfelen of Boerderij Dichtbij wel de accommodatie is die ze zoeken. “Ik weet dat ze dan meteen verkocht zijn”, lacht de eigenaar van de prachtige boerderij. “Iedereen die hier komt, is onder de indruk van onze faciliteiten, van de sfeer en het comfort.”

 

Wilma en Leo van Adrichem kochten in 2008 een oude boerderij langs de Zweth in Wateringen. In vier jaar tijd transformeerden zij het pand tot een sfeervolle groepsaccommodatie. “Vanaf het begin stond voor ons vast dat we er echt iets bijzonders en compleets van wilden maken”, blikt Leo terug. “We gaan zelf ook regelmatig met een groep vrienden een weekend weg en die ervaringen hebben we gebruikt in onze plannen. Zo missen wij bij andere accommodaties nogal eens mogelijkheden om je bij slecht weer binnen te vermaken. Dat is hier anders. Weer of geen weer: onze gasten hoeven zich geen moment te vervelen.”

 

Uniek kunstgrasveld
En daarmee zegt Leo niets te veel. Boerderij Dichtbij beschikt namelijk over een eigen sporthal van 650 m2, die zich prima leent voor bijvoorbeeld een potje tennis, zaalvoetbal of basketbal. Daarnaast is er een fitnessruimte met verschillende apparaten en in de relaxruimte kunnen de gasten genieten van een stoomcabine, een traditionele of infrarood sauna, een groot bubbelbad en een zonnebank. De gezellige bar nodigt uit voor een gezamenlijk drankje na het sporten of relaxen. Gelukkig is het vaak genoeg wél lekker weer. Ook dan is er op Boerderij Dichtbij genoeg te beleven. Leo: “Echt uniek is ons kunstgrasveld. Daarop kunnen we drie tennisbanen realiseren, maar we kunnen het ook gebruiken voor een partijtje voetbal of hockey. Verder hebben we vier jeu-de-boulesbanen, een grote zandbak voor bijvoorbeeld beachvolleybal, een mooie kampvuurplaats en een overdekte hooiberg waar je heerlijk kunt zitten, eten of een spelletje doen.” De jongste aanwinst op het twee hectare grote terrein is het hoogteparcours. Op een hoogte van 7,5 meter kunnen gasten – onder begeleiding! – hun klimvaardigheden testen.

 

Ouderwetse bedstee
Boerderij Dichtbij bestaat uit vier accommodaties: De Stal, Het Luxe Paard, De Hooimeid en De Boerenknecht. De eerste twee beschikken over losse slaapkamers met een eigen badkamer en speciale faciliteiten voor minder validen en kunnen worden samengevoegd tot één grote locatie. “In De Hooimeid en De Boerenknecht slapen de gasten in een een- of tweepersoons bedstee”, zo vertelt Leo. “Gezellig en zeker ook comfortabel. Bezoekers vinden het vaak echt een belevenis om eens in zo’n ouderwetse bedstee te overnachten.” Alle accommodaties ademen een typisch landelijke sfeer. Veel authentieke en originele elementen zijn bewaard gebleven en gecombineerd met moderne faciliteiten die het verblijf extra aangenaam maken. “Zo’n oude boerderij is leuk, maar een vaatwasser, een magnetron en draadloos internet is toch wel prettig”, constateert Leo nuchter.

 

Verrassende uitstapjes
De Wateringse boerderij blijkt drie jaar na de officiële start een schot in de roos. Leo en Wilma zien dat de agenda snel vol loopt. “We krijgen allerlei groepen over de vloer: sportverenigingen, groepen minder validen, vriendengroepen en bedrijven. We organiseren hier zelfs complete bruiloften.” Leo kan het succes wel verklaren. Het heeft volgens hem alles te maken met de vele faciliteiten, de kwaliteit en de sfeer van de accommodatie en de ligging van Boerderij Dichtbij. “Er is in de omgeving veel te beleven”, schetst Leo. “Je zit zo in Den Haag of Rotterdam, je kunt op de fiets naar het strand, we kunnen gasten met de boot naar Delft brengen en het Westland heeft natuurlijk ook allerlei activiteiten te bieden. Zelfs voor gasten die hier in de omgeving geboren en getogen zijn, weten wij altijd wel een verrassend uitstapje te bedenken.”
 

 

Boerderij Dichtbij in de Midden-Delfkrant

maart 2014

 

Boerderij Dichtbij staat in de Midden-Delfkrant

 

Oude boerderij omgetoverd tot bijzonder gastenverblijf

De ezels kijken nieuwsgierig op als ik aan kom rijden. De alpaca’s geloven het wel en gaan rustig door met eten. De kippen en de geiten zijn duidelijk ook gewend aan bezoek, want op

deze plek, eigenlijk toch midden in de drukte van de moderne tijd, is een landelijke oase gecreëerd rondom Boerderij Dichtbij waar mensen graag komen. Leo en Wilma van Adrichem – van Meurs zijn hier een tweede leven begonnen en gunnen daarmee ook hun gasten een heerlijk verblijf op de rand van Wateringen en Schipluiden.

 

Door Gemma van Winden-Tetteroo

 

De Boerenknecht, de Hooimeid of het Luxe Paard? Op Boerderij Dichtbij heb je het voor het kiezen waar je wilt overnachten. In een van de vele bedsteden gezellig allemaal bij elkaar of toch maar genieten van de luxe van een landelijke hotelkamer? Een familiekamer of liever de mogelijkheden om twee bedden knusjes bij elkaar te schuiven? Je hebt het maar voor het zeggen, althans, als er nog ruimte vrij is want van lieverlee hebben al heel wat particulieren, bedrijven en organisaties de talloze mogelijkheden van de accommodaties aan de Zwethkade Noord 3 ontdekt. Of je nu gezellig een weekendje uitgaat, iets te vieren hebt of samen wilt teambuilden, het is allemaal mogelijk. We gaan in gesprek met de eigenaren van deze mooie stek: Leo (60) en Wilma (54) van Adrichem-van Meurs zijn hier neergestreken en hebben daarmee het roer van hun bestaan volledig omgegooid.


Plannen
Het echtpaar had al 35 jaar samen een bedrijf, Metazet, maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. En zo begon het allemaal al ruim vóór 2008 toen zij op zoek gingen naar een boerderij waar zij jaarrond gasten konden ontvangen. “We hadden ingezet op familie, sport, bedrijven of zorg en uiteindelijk is het alle vier gerealiseerd,” vertellen ze aan de gezellige, enorme keukentafel. “We zijn op meerdere plaatsen gaan kijken, vooral in Midden-Delfland, maar we wilden natuurlijk wel voldoende ruimte hebben om onze plannen te kunnen waarmaken.” Op het terrein van 2 ha dat zij nu bezitten is daar alle gelegenheid voor. En dus vinden de gasten hier een fraai gerestaureerde half rietgedekte boerderij waar 9 tot 74 personen kunnen overnachten, gebruik makend van de jeu de boulesbaan, de sporthal, de kunstgrasvelden, het beachbalveld, het hoogteparcours of gewoon heerlijk relaxend op een van de terrasjes of veranda’s. Voor de kinderen is er ook van alles te doen rondom spelletjes, de boerderijdieren, een enorme zandbak of de reuze trampoline.


Duurzaam gestookt
“Toen we eenmaal gekozen hadden voor deze boerderij, gingen de handen flink uit de mouwen. In 2,5 jaar tijd is vrijwel alles gerestaureerd of verbouwd. We hebben zelf een jaar lang gebivakkeerd in de voormalige varkensstal die we als eerste hadden omgebouwd tot landelijke slaapkamer. Het was heel praktisch om hier bij de bouw te wonen want er moest heel wat werk verricht worden voordat de eerste gasten zich op 1 mei 2011 konden melden. “Primair hebben we het natuurlijk gedaan om zelf ook hier te kunnen wonen,” zegt Leo. Het privé gedeelte van de boerderij is dan ook heel smaakvol en van alle gemakken voorzien ingericht. Waar mogelijk zijn authentieke elementen bewaard gebleven. In de gang knappert het houtvuur in een prachtige speksteenkachel die een behaaglijke warmte verspreidt. Dit is toch een plek waar je nooit meer weg wilt? Gelukkig respecteren de gasten de privé vertrekken en verder is het terrein groot genoeg om een eigen plekje te zoeken.


Authentiek en modern
Overal in de accommodaties is vloerverwarming die duurzaam gestookt wordt met pellets (samengedrukte houtsnippers, red.). “De gastenruimtes in de voormalige stallen zijn goed geïsoleerd want we willen wel een behaaglijk onderkomen bieden.” Ook hier zijn vele oorspronkelijke elementen te vinden zoals originele varkensluikjes, stalramen, ijsselsteentjes, plavuizen, houten balken of ouderwetse gemetselde boogplafonds. Dat alles wordt afgewisseld door moderne gemakken, volledig ingerichte keukens, internet en zelfs allerlei voorzieningen voor mindervaliden. De gasten komen overal vandaan en zijn zeer divers: van studenten of vriendengroepen tot buitenlanders of een stel directieleden die graag op een bijzondere locatie willen vergaderen. Als het slecht weer is, kunnen de liefhebbers in de sporthal, de fitnesszaal of de relax- en saunaruimte terecht om te genieten.


Zwethzone
“De gasten kunnen van hieruit gemakkelijk naar Delft, Den Haag, de polders of het strand. Het is natuurlijk een voordeel dat we bij de Zweth wonen want de mensen kunnen zo in een bootje stappen en het Westland of Midden-Delfland via het water gaan verkennen.” Leo en Wilma werken samen met de voorzieningen in de omgeving, denk aan de camping, fietsenverhuur, catering, de Bonte Haas, de Scheepswerf en uiteraard de andere ondernemers in de Zwethzone waar natuur en recreatie worden ontwikkeld en verbeterd door o.a. de aanleg van fiets- en wandelpaden en het creëren van wateropvang.


Toekomst
Wilma en Leo genieten zelf ook enorm van het plezier dat hun gasten beleven aan Boerderij Dichtbij. Natuurlijk blijven er altijd nog plannen voor de toekomst. “Maar we gaan in ieder geval niet verder uitbreiden. Van lieverlee hebben we ons hele gebied al aangepast en onze gasten hoeven zich geen moment te vervelen. Wij trouwens ook niet want met alles wat we hier te bieden hebben, is er ook voor ons nog genoeg te doen!” 
 

 

Boerderij Dichtbij in het AD

23 maart 2013

 

Boerderij Dichtbij staat op de voorpagina van het AD Westland.

 

Klimmen op grote hoogte

Er wordt flink gesjouwd met houten palen bij groepsaccommodatie Boerderij Dichtbij en een hooggelege ‘schavot’ krijgt steeds meer vorm. Menig auotmobilist zal zich de afgelopen dagen hebben afgevraagd wat er nu precies wordt gebouwd. “Het is een klimparcours,” verduidelijkt Leo van Adrichem, eigenaar van Boerderij Dichtbij. “Dat is opgezet in samenwerking met 2Sur5. We werkten al vaker samen bij activiteiten en 2Sur5 was op

zoek naar een locatie.” Het parcours heet High Ropes en wordt op 8 meter hoogte afgelegd.

 

   

Boerderij Dichtbij in Het Hele Westland
14 november 2012

 

In november 2012 waren Leo en Wilma van Adrichem met Boerderij Dichtbij door MKB Westland genomineerd als ondernemers van het jaar in de regio Westland. In de MKB editie in Het Hele Westland verscheen dit stuk:

 

Boerderij Dichtbij: in de opstartfase al succesvol 
Tijdens de vakantietripjes overnachtten Leo en Wilma van Adrichem op veel plekken in Nederland. Zou het niet een tijd worden dat Westland ook zijn eigen toeristische accommodatie krijgt? Het idee voor Boerderij Dichtbij was geboren. Aan de rand van Westland kochten de voormalige Metazet-ondernemers een boerderij. Na een complete verbouwing is de boerderij een multifunctionele groepsaccommodatie, pal aan de Zweth. De mogelijkheden zijn legio. Bedrijven en organisaties kunnen er vergaderen, recreëren, feestvieren, eten en blijven slapen. Er zijn in totaal 74 slaapplaatsen in de historische boerderij, maar dan wel met het comfort van nu. Wie er verblijft heeft een comfortabele keuken tot zijn beschikking, compleet met

vaatwasser, magnetron en Wi-Fi.

 

Een bestaande hal op het perceel doe dienst als slecht-weer-bestemming, met onder meer de mogelijkheid om overdekt (en ook buiten) te tennissen. De kleintjes verdwalen er bijna in de zandbak van 450 vierkant meterHoewel Boerderij Dichtbij nog in de opstartfase verkeert, gaat het voorspoedig. “We halen nu al een bezetting van tachtig procent in de weekenden. Dat is veel meer dan we vooraf hebben gehoopt en berekend in ons businessplan. Veel groepsaccommodaties zijn maar vijf, zes maanden per jaar geopend. Wij willen twaalf maanden per jaar open zijn. En de reacties zijn heel positief. Bezoekers komen allemaal via mond-tot-mondreclame, we hebben dus nog voldoende mogelijkheden om te groeien.”

 

 

Boerderij Dichtbij op de WOS
In mei 2012 was Boerderij Dichtbij een weekend lang te zien op de WOS in het programma 'Uitgelicht'. Kijk hier de aflevering:

 

 

Om het filmpje opnieuw af te laten spelen, moet u op het play-knopje drukken links onder in het scherm (deze verschijnt zodra u met uw muis over het schermpje heen gaat).

 

 

Boerderij Dichtbij in het AD
1 oktober 2011

 

In aanloop naar de open dag in 2011 besteedde ook het AD aandacht aan Boerderij Dichtbij: 

 

Op bezoek bij Boerderij

Leo en Wilma van Adrichem houden open dag

 

Boerderij Dichtbij aan de Zwetkade-Noord in Wateringen houdt morgen tussen 12.00 en 17.00 uur open dag voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen achter de schermen. Zo’n 40 groepen kregen Leo en Wilma van Adrichem in korte tijd al op bezoek.

 

Het Wateringse echtpaar verbouwde een boerderij met aangrenzende stallen tot een hypermoderne accommodatie met tal van faciliteiten. Op het terrein kunnen bezoekers slapen, sporten en recreëren, maar ook in de omgeving is genoeg te doen. Westland, Midden-Delfland, Delft, Den Haag en Rotterdam zijn om de hoek voor mensen die daar 

een bezoek aan willen brengen. Maar ook een combinatie van recreatiemogelijkheden is een optie. Recreatie De Zweth-De Vlot is vlakbij en er is morgen ook een aantal Vespa’s van Arthur van Gaalen op het terrein present. Een verblijf op Boerderij Dichtbij kan ook worden gecombineerd met Solexrijden, ‘bakkie fietsen’ of gewoon een fiets- of wandeltochtje.

 

OASE
Om de talloze fietsers die dagelijks langs deze oase van rust tussen de hectische bedrijvigheid rijden, ook eens een kijkje achter de schermen te gunnen, is er zondag van 12.00 tot 17.00 uur open dag. “We hebben geen idee hoe druk het gaat worden”, zegt Leo van Adrichem. “Omdat we maar ongeveer vijftig parkeerplaatsen hebben, roepen we mensen wel op zoveel mogelijk op de fiets te komen.” Dat zal voor de meesten geen probleem opleveren, want de in tweeënhalf jaar tijd volledig gerenoveerde boerderij en stallen liggen langs een feeërieke fietsroute aan de Zwetkade-Noord, die tal van mooie plekjes in Westland en Midden-Delfland blootlegt.

 

Het resultaat van de boerderij mag er ook zijn en veel groepen hebben de afgelopen maanden al genoten van het fraaie verblijf met de vele faciliteiten en de schilderachtige omgeving. Want met je rug naar de naastgelegen Wippolderlaan waan je je even in een fraai boerendorpje in pakweg Overijssel of Drenthe. Boerderij Dichtbij bestaat uit vier landelijk en huiselijk ingerichte accommodaties, die plaats bieden aan 9 tot 74 personen en die zowel los als gecombineerd afgehuurd kunnen worden. Ze luisteren naar de namen als Stal de Boerenknecht, Stal de Hooimeid en Stal het Luxe Paard, die weer onder te verdelen is in De Stal en Het Luxe Paard, zodat er twee groepen in de accommodatie kunnen verblijven. Er zijn daarnaast buiten- en binnensportfaciliteiten, maar ook sauna’s, een stoomcabine of een bubbelbad.

 

“Allerlei samenstellingen van groepen zijn mogelijk”, zegt Van Adrichem. “En we hebben ook faciliteiten voor minder validen.” Tal van verschillende groepen maakten al gebruik van Boerderij Dichtbij. “Bedrijven, families, allerlei verenigingen en vriendengroepen hebben we al gehad. En zelfs een bruiloft.”

 

 

Boerderij Dichtbij in Het Hele Westland 

21 september 2011

 

‘Niet alleen voor fanatieke sporters’ 

Wie met bedrijf, sportvereniging of familie eens een leuk uitje wil organiseren kan dicht bij huis terecht. In Wateringen heeft ‘Boerderij Dichtbij’ haar deuren geopend. In deze groepsaccommodatie kan men voor groepen vanaf 9 tot 74 personen verblijven voor een sportief weekend of een paar dagen in de week. 

 

Leo en Wilma van Adrichem hebben de drie stallen van de ruim honderd jaar oude boerderij geheel verbouwd tot de ideale locatie voor een uitje. “In principe kan iedereen zijn eigen programma samenstellen bij een bezoek aan Boerderij Dichtbij”, vertelt Leo van Adrichem. “We hebben een sporthal met een oprolbare vloer, een fitnessruimte, een kunstgrasmat op het buitenveld, een grote beachbak met echt zandstrand, jeu de boules-banen en een vuurplaats voor een gezellig kampvuur.”

 

Knus
Boerderij Dichtbij ligt aan de Zweth, waardoor de gasten van daaruit ook gemakkelijk een boottochtje kunnen ondernemen door het Westland, naar Midden-Delfland of Delft. Voor ontspanning kunnen de gasten gebruik maken van de sauna/relax ruimte met twee sauna’s, bubbelbad en stoomcabine. Daarnaast beschikt Boerderij Dichtbij ook over een vergaderruimte van 60 m2 en een barruimte voor een drankje na het sporten. De andere gebouwen van de boerderij zijn verbouwd tot woon- en slaapruimten met inbegrip van een keuken die van alle gemakken is voorzien. Een deel van de slaapruimte bestaat uit echte bedsteden waarin men knus van de nachtrust geniet.

 

Open dag
“Veel mensen denken dat ‘Boerderij Dichtbij’ alleen geschikt is voor sportmensen, maar dat is beslist niet zo”, geeft Wilma van Adrichem aan. “Wij hebben al diverse groepen hier te gast gehad die niets met sport van doen hadden. Zij waren enthousiast over de mogelijkheden hier. In principe zijn wij op de achtergrond aanwezig om advies te geven als dat nodig is. De accommodatie wordt gehuurd op basis van zelfverzorging, maar als de mensen dat willen, kunnen we ook diensten aanbieden. Dan huren wij bijvoorbeeld Lex Thoen of Bart van der Knaap in om een programma samen te stellen. Dat kan eveneens wat de catering betreft.” Leo van Adrichem: “Het is voor ons ook allemaal nieuw, maar de reacties zijn tot nu toe allemaal positief. Je zit hier in een prachtig gebied en de steden Den Haag, Delft en Rotterdam zijn dichtbij. Je kunt vanuit hier mooie wandeltochten of fietstochten maken. Ook voor een groep geestelijk of lichamelijk gehandicapten is hier genoeg te doen. Wij hebben zo veel mogelijk de boerderij toegankelijk gemaakt voor gasten met een beperking.”

 

 

Boerderij Dichtbij in het AD 

27 juni 2011

 

Slapen op sportboerderij
Na handballen lekker bubbelen in de jacuzzi

 

Leo en Wilma van Adrichem gaan een spannende tijd tegemoet in het eerste seizoen met hun nieuwe groepsverblijf Boerderij Dichtbij. Bederijvenclubs, families, maar vooral sportverenigingen maken gebruik van mogelijkheden die de omgebouwde boerderij biedt.

 

“We hebben goed ingeschat dat er behoefte was aan een accommodatie als deze, die geschikt is voor mindervaliden,” legt Leo van Adrichem uit. Samen met zijn vrouw Wilma runt hij het groepsverblijf. Het echtpaar woont zelf ook in een deel van de boerderij. “We hadden het natuurlijk gehoopt en verwacht, maar nu blijkt dat het ook echt zo is.”

 

Voor sporters biedt Boerderij Dichtbij veel mogelijkheden, onder meer multifunctionele sporthal en een kunstgrasveld voor tennis, voetbal of handbal. “Vooral de zandbak wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld te beachvolleyballen of te -handballen. Veel sportverenigingen komen hier om bijvoorbeeld sportstages te doen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De sportwereld is zo groot dat er altijd wel teams zijn die op zoek zijn naar een goede accommodatie. En hier rol je zo vanuit je bed de sporthal in.”

 

KAMP
Afgelopen weekend was de F-jeugd van voetbalvereniging VELO op de boerderij op kamp. Voor de kinderen was van alles te doen: voetbal, tafeltennis, touwtrekken en survivallen. Er was een wedstrijd penaltyschieten, waaraan een keeper van FC Utrecht meewerkte, en de brandweer kwam langs om een demonstratie te geven.

 

Maar in en om de boerderij aan de Zwetkade Noord is voor alle leeftijden genoeg te doen. Steden als Delft en Den Haag liggen op korte afstand en ook het strand is niet ver weg. “We zitten natuurlijk aan het water en Recreatie de Zweth is dichtbij,” legt Van Adrichem uit. “Maar ik raad de bezoekers vooral aan om toch ook de mogelijkheden op de boerderij zelf te gebruiken. Naast de sportmogelijkheden hebben we sauna’s, een zonnebank, een jacuzzi en volop oud-Hollandse spellen.”

 

Boerderij Dichtbij bestaat uit vier accommodaties die plaats bieden aan groepen van negen tot zestig personen. “De landelijke uitstraling spreekt veel mensen aan. Je waant je hier op het binnenterrein toch een beetje in Frankrijk.”

 

In de weekenden zijn het vooral families en vriendengroepen die overnachten, doordeweeks zijn het meer de sportclubs en bedrijven. “Families komen vooral in de zomer. In het voor- en najaar hopen we de boerderij met bedrijven te kunnen vullen die workshops en vergaderingen houden.” Het echtpaar Van Adrichem denkt ook via bloemenveiling FloraHolland en de Demokwekerij groepen binnen te kunnen halen in het groepsverblijf. 

 

 

 

Boerderij Dichtbij in het AD
11 augustus 2010

 

In augustus 2010 verscheen er een eerste artikel over Boerderij Dichtbij in het AD Westland.

 

Knus slapen in de bedstee

Nieuwe groepsaccommodatie met veel sport en spel

 

Achter de geraniums zitten is niks voor Leo van Adrichem. Nadat hij de dagelijkse leiding van Metazet had overgedragen, zocht hij dan ook naar een andere bezigheid. Die vond hij in Boerderij Dichtbij.

 

“Ik wilde wel altijd iets blijven doen”, legt Leo van Adrichem uit. Dat iets werd een groepsaccommodatie in een oude boerderij aan de Wateringse Zwetkade. “Ik wilde het liefst in de buurt van het bedrijf blijven, om erbij betrokken te blijven. Deze locatie is perfect.” Met het strand, Delf en Den Haag in de buurt en fiets-, wandel- en vaarroutes genoeg beschikbaar lag de naam Boerderij Dichtbij voor de hand.

  

“Er wordt hier een heel recreatiegebied aangelegd met een plas en een vennengebied. De gemeente was dan ook enthousiast over mijn plan.” Van Adrichem mikt met zijn groepsverblijf op een brede doelgroep. Families, bedrijven, en verenigingen kunnen terecht in de verbouwde stallen. “Maar ook organisaties die outdooractiviteiten organiseren, schreeuwen om slaapplekken”, vervolgt Van Adrichem. 

 

De accommodatie biedt veel mogelijkheden voor sport en spel. Buiten liggen kunstgrasvelden, jeu de boules-banen en een grote zandbak voor beachsporten. Daarnaast is van een oude landbouwschuur een sportruimte gemaakt. Daarin ligt een echte sportvloer. “Het unieke daaraan is dat die oprolbaar is, dat systeem hebben we zelf ontwikkeld. We hebben er octrooi op en zelfs al verschillende aanvragen voor binnen.” Aangrenzend is een vergaderzaal en een welness-ruimte gecreëerd, met onder meer een whirlpool, sauna en stoomcabine.

 

Boerderij Dichtbij moet vooral een landelijke sfeer uitademen. De grootste stal zal plaats gaan bieden aan ongeveer dertig gasten. Daaraan grenst de woning van het echtpaar Van Adrichem, die ook nog verbouwd wordt. Tot die tijd wonen ze in de oude varkensstal die is omgetoverd tot een verblijf voor ongeveer twaalf personen. Op de bovenverdieping zijn tien knusse bedsteden getimmerd waar de gasten kunnen verblijven in een authentieke stijl.

 

Achter dit landelijke beeld gaat veel techniek schuil. Naast de oprolbare sportvloer, wordt ook gebruik gemaakt van zonnecollectoren en zorgen speciale units om warmte terug te winnen voor een duurzame accommodatie.

 

Ondertussen wordt aan alle kanten hard gewerkt aan het verbouwen van de boerderij en de stallen. Die moeten eind van het jaar klaar zijn. De reguliere boekingen starten vanaf maart. 

 

Facebook