Toegankelijkheid mindervaliden

Boerderij Dichtbij vindt het belangrijk dat ook de gasten met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk kunnen genieten van onze faciliteiten. Zo bieden we onder andere een mindervalidekamer met een ruime douche, meerdere aangepaste toiletten, een personen- en traplift en een drempelloos buitenterrein aan.

 

Toegankelijkheid ‘De Stal het Luxe Paard’ (11 tot 30 gasten)

De begane vloer en de voor- en achteringang  van ‘De Stal het Luxe Paard’ zijn geheel drempelloos. Op de begane vloer zijn een speciale tweepersoons mindervalidekamer inclusief badkamer en een invalidetoilet bij de gezamenlijke entree aanwezig.

 

Specificaties mindervalidekamer:

Deze slaapkamer beschikt over één in hoogte verstelbaar bed en één normaal bed. De doorgang naar deze kamer en de doorgang naar de badkamer zijn 86 cm breed en beide drempelloos. De badkamer beschikt over een open douche met daarin een douchestoel en handbeugels aan weerskanten, een toilet op 50 cm hoogte inclusief armsteunen, een wastafel op 80 cm hoogte met verstelbare spiegel en een alarm met rondgaand bedieningskoord.

 

Klik op onderstaande plattegrond voor een grotere versie.

 

 

Specificaties invalidetoilet:

Het invalidetoilet bevindt zich in de centrale ingang van ‘De Stal het Luxe Paard’. De ingang naar de toiletruimte is 86 cm breed en drempelloos. De ruimte is 172 cm breed en 207 cm diep en is voorzien van een toilet op 50 cm hoogte inclusief armsteunen en een wastafel op 80 cm hoogte met verstelbare spiegel.

 

Specificaties lift en bovenverdieping:

De gasten die slecht ter been zijn, maar niet afhankelijk zijn van een rolstoel, kunnen dankzij de lift tevens gebruik maken van de kamers op de bovenverdieping. De lift is 80 cm breed en 107 cm diep en kan maximaal een gewicht van 250 kilo dragen. De kamers op de bovenverdieping zijn niet drempelvrij en beschikken niet over speciale aanpassingen voor invaliden.

 

Klik hier voor de algemene informatie over ‘De Stal het Luxe Paard’.

 

Toegankelijkheid ‘Stal de Hooimeid’ (15 gasten)

De begane vloer van ‘Stal de Hooimeid’ en de openslaande deuren vanaf de veranda zijn geheel drempelloos. De accommodatie beschikt over een mindervalide kamer op de begane vloer met daarin één op hoogte verstelbaar bed en één gewoon bed. De doorgang naar de slaapkamer is 86 cm en drempelloos. In ‘Stal de Hooimeid’ is tevens een mindervalide badkamer aanwezig. Deze ruimte is 125 cm breed en 370 cm diep en voorzien van een open douche met daarin een douchestoel en handbeugels aan weerskanten, een toilet op 50 cm hoogte inclusief armsteunen en een wastafel op 80 cm hoogte met verstelbare spiegel.

 

Klik hier de voor algemene informatie over ‘Stal de Hooimeid’. 

 

Toegankelijkheid sporthal en fitnessruimte

Zowel de sporthal als de fitnessruimte zijn prima te gebruiken voor gasten met een lichamelijke beperking. Op de begane vloer van de sporthal is een invalidetoilet beschikbaar. De ingang naar de toiletruimte is 86 cm breed en drempelloos. De ruimte is 165 cm breed en 200 cm diep en is voorzien van een toilet op 50 cm hoogte inclusief armsteunen en een wastafel op 80 cm hoogte met verstelbare spiegel.

 

Toegankelijkheid barruimte, vergaderruimte en relax/sauna ruimte

De barruimte, vergaderruimte en relax/sauna ruimte bevinden zich op de eerste verdieping van de sporthal en zijn bereikbaar met een traplift. Op deze verdieping treft u tevens een mindervalidetoilet aan. De gehele verdieping is drempelvrij. 

 

 

 

Facebook